GENOMFÖRT - Hälsoretreat 15 nov – 20 nov 2021 på Husby Gård utanför Nyköping med med Gunilla Saupe, Helen Eriksson, Lisa Palmlöf och Lisa Renberg

genomförda hälsoresor Sep 09, 2021

I år erbjuder vi i höstmörkret en Hälsoretreat på vackra Husby Gård utanför Nyköping!

I år erbjuder vi i höstmörkret en Hälsoretreat på vackra Husby Gård utanför Nyköping! En vecka för alla kvinnor och män som vill hämta hem sig själva och skapa bättre balans i sina liv.

Temat för veckan är att stärka vårt inre ljus och i gemenskap få fylla på för att bättre klara oss igenom vinterhalvåret. Hitta till djup avslappning som möjliggör djup återhämtning. Vi kommer att öva på att få skapa balans mellan yttre aktivitet och inre stillhet!

Vårt syfte med kursen är att du ska få djupare kunskap som leder till fler goda hälsobeslut. Du får med dig konkreta redskap för att lyckas med detta, t ex Qi Gong övningar för bättre hormonell balans och självläkning, antiinflammatoriska basrecept att använda i din matlagning hemma samt självstärkande övningar för din personliga utveckling.

Vi kommer att fördjupa oss i egenvård. Lära oss om insmörjningar, fotbad och olika yttre användningar för att både förebygga och behandla sjukdomar. Varje deltagare erbjuds en kostnadsfri massage under veckan.

Vi kommer även ha inslag av musik, dans och sång. Ta gärna med eget instrument!

Gunilla Saupe, Lisa Renberg, Helen Eriksson och Lisa Palmlöf

Preliminärt Program
07.00 – 07.30 Samling i köket
07.30 – 08.00 Morgonmeditation
08.00 – 08.30 Morgonpromenad
08.30 – 09.30 Frukost
09.30 – 11.30 Förmiddags-session inkl paus*
11.30 – 12.30 Förberedelse lunch, praktisk matlagning mm
12.30 – 15.00 Lunch, rast, vila, egen tid för integrering
15.00 – 16.30 Eftermiddags-session*
16.30 – 17.00 Paus
17.00 – 18.00 Kroppen: Medveten närvaro/meditation/rörelse/fri-dans
18.00 – 19.00 Förberedelse middag, praktisk matlagning mm
19.00     Middag, avslutning av dagen med frågestund och sharingrunda

*Sessionerna innehåller grundläggande kunskaper kring näring, anti-inflammatorisk läkande kost, egenvård som vägen till hälsa, Qi Gong träning, övningar (EFT) som syftar till en djupare förankring och avslappning i dig själv (personlig utveckling).
Vid kursens slut får du med dig hem en skriftlig översikt av Qi Gong övningarna, grundrecept för anti-inflammatorisk matlagning.
För mer information mejla till [email protected]

KURSDATUM
Måndag 15 nov – ankomstdag, från kl 11.00
Lördag 20 nov – avslut och avresa kl 12-13 efter en enklare lunch



 
Köpt bild 5

Priser & Anmälan

Inkvartering och mat:

Enkel inkvartering i dubbelrum med delad wc/dusch med andra rum: 3850 kr inkl moms för 5 dygn.

För eget rum tillkommer 1500 kr för 5 dygn. Obs! I mån av plats.
Slutstädning ingår. Samtliga rum ligger 1 eller 2 trappor upp. Hiss saknas.

Vegansk och glutenfri mat serveras under veckan.
På förmiddagarna bjuder vi på citronvatten, sellerijuice och smoothie.
Lunch och kvällsmat lagas utifrån Marie Butlers koncept ”Happy Me”.

Vi använder i största möjliga mån ekologiska ingredienser.

Kursavgift 5750 kr inkl moms
Totalt: 9600 kr inkl moms för dubbelrum
Totalt: 11 000 kr inkl moms för enkelrum

Erbjudande: Boka din plats senast 1 oktober och få boken ”Happy Me” utan kostnad! Ingår ej: Lakan och handdukar

För att hålla priset nere har vi valt att alla tar med egna lakan och handdukar. Det finns att hyra på plats för 150 kr.

ANMÄLAN OCH BETALNING
1. Anmäl dig genom att mejla till [email protected]. Ange ditt namn, adress, mobilnummer och personnummer. Vi skickar då en faktura på anmälningsavgiften 2000 kr som skall regleras inom 10 dagar. Din plats är inte reserverad innan betalningen nått oss. OBS! Begränsat antal platser, max 16 deltagare

2. Slutfaktura skickas ut i oktober och ska vara betald senast 15 oktober.


AVBOKNINGSREGLER
Vid avbokning fram till 30 dagar innan avresa återbetalas depositionen i sin helhet förutom en avbokningsavgift på 500 kr.
Vid avbokning senare än 30 dagar innan avresa sker ingen återbetalning såvida inte läkarintyg styrker avbokningen.


IMG_4907_besk

MER OM INNEHÅLLET I PROGRAMMET

Varför retreat?

Idag har många av oss hektiska liv och behovet av att möta oss själva i stillhet är ofta en utmaning att få till. Vi önskar därför med denna vecka skapa samvaroformer, där var och en av deltagarna uppmanas att ta till vara möjligheterna att möta sig själv i stillhet och reflektion. Vi är medvetna om att kursinnehållet är rikt och för många nytt och att det behövs tid för att integrera allt det nya.

Den Antiinflammatoriska kosten

Forskningen har verkligen gått framåt de senaste 10 åren och det man ser idag är att de flesta av våra sjukdomar hänger ihop med att näringsupptaget i tarmen inte fungerar som det ska. Den Antiinflammatoriska kosten ger ett bättre näringsupptag i tarmen, bidrar till ett jämnare blodsocker med mindre sug, minskade inflammationssymptom i kroppen och en lugnare mage.


Måltiderna vi äter under veckan är antiinflammatoriska och helt vegetariska. Gluten, socker och mejeriprodukter är uteslutna. Vårt mål är att kursdeltagarna under veckan ska få uppleva hur gott denna mat smakar och hur bra kroppen och själen mår av denna mat.

Vi vill också förmedla konkreta kunskaper om tillagning av den antiinflammatoriska kosten så att kursdeltagarna får med sig nödvändiga verktyg för att på egen hand kunna hålla en antiinflammatorisk kost på hemmaplan. Under veckan ges därför möjlighet till praktisk matlagning i form av förberedelse av lunch eller middag i köket tillsammans med Lisa Renberg och Helen Eriksson. Deltagarna kommer erhålla en receptsamling som kan kompletteras med egna anteckningar.

Behövs personlig utveckling på en Hälsoretreat?

Vår övertygelse är att hälsa och läkning startar inifrån. Ju mer medvetna vi kan vara kring våra olika val och beslut i livet desto lättare blir det att välja det som påverkar oss positivt och gynnsamt. Livet pågår hela tiden och vi utmanas på olika sätt vid olika tillfällen. Att ha fler verktyg för att hantera utmaningarna hjälper också till i vår vardag. Så oavsett om det gäller goda hälsobeslut eller t ex relationsproblem vill vi i vår Hälsoretreat förmedla ett självreflekterande förhållningssätt till livet och oss själva.

Pauser

Vi ser gärna att deltagarna använder pauserna till att medvetet integrera den nya kunskapen och de upplevelser som ges under veckan. Det görs enklast genom t ex egen promenad, självreflektion, skriva dagbok eller liknande.

Stillhet
Tidigare kurser har bekräftat att kvinnor har mycket att dela och tala om när man möts på kurs. Samtidigt finns behovet av att hitta till den inre stillheten. För att inte utbytet med andra ska bli för dominerande kommer vi under vissa måltider och delar av kursen vara tysta med varandra. Detta för att främja mötet med oss själva.

KORT PRESENTATION AV GUNILLA SAUPE OCH ZHINENG QIGONG

Gunilla kommer lära ut grundläggande teorier och övningar från Zhineng Qi Gong. Hon praktiserar själv Zhineng Qi Gong dagligen sedan 2015 som en del av fleråriga utbildningar inom detta område. Hon har genomgått och avslutat en svensk och en internationell utbildning.
Zhineng Qigongen anses som den främsta Qi Gongformen i Kina och de kinesiska myndigheterna efterfrågar allt mer denna Qi Gong för att reducera de skenande sjukvårdskostnaderna.
Zhineng Qigong är genomsyrad av ett holistiskt synsätt. Syftet är att skapa balans och ökad hälsa, både mentalt, emotionellt och fysiskt. Människan ses som en del av naturen och universum och de olika övningarna främjar balansen i detta samspel.
Denna Qi Gong förmedlar redskap som kan påverka alla områden i livet! Den vill hjälpa oss att öppna upp både hjärta och sinne samt läka både oss själva och våra relationer. Den kan skapa hälsosamma tankar och känslor samt förebygga och läka fysiska sjukdomar.
På vår mottagning arbetar Gunilla idag mycket med att rätta till hormonella obalanser och är speciellt insatt i sköldkörtelproblem. Hon kommer under kursen att dela med sig av denna kunskap.
Alla kursdeltagare kommer om så önskas, att erbjudas tid på mottagningen inom 3 mån efter hemkomst.


 HUSBY GÅRD

Är en fantastiskt vacker gammal herrgård utanför Nyköping! Som dom skriver själva:
”Husby Gård är inget spa, inget hotell, ingen ”välstylad” kursgård, inte nyrenoverad …. Utan äkta vara! En genuin och robust privat herrgård som varit ett hem för inte alltför länge sedan.”

Här finns vackra stora rum och salar, skön omgivning med vandringsleder och badsjöar och det är lätt att ta sig dit med bil eller ev buss. En mysig liten bastu finns också att tillgå. De som inte är bilburna kan hämtas i Nyköping.


Du kan läsa mer om Husby Gård och titta på fler bilder: www.facebook.com/husbygard

Läs om våra webbinarier

Prenumerera på Nyhetsbrev och aktuella hälsoresor, kurser och webbinarier m.m.